Sykkel sesongen 2019

Det er vel ingen hemmelighet at jeg har interesse for sykkelsporten. Jeg forsøker å følge med så godt jeg kan innimellom alt annet jeg også har fått interesse og har involvert meg i opp gjennom årene. Årets sykkelsesong blir mer norsk enn den noen gang har vært. For første gang har et norsk firma gått med som sponsor på et av verdens beste sykkel lag. Og det er ikke bare et blaff virker det som, for ryktene sier at det skal være et langtids engasjement. Så nå blir det ikke bare de norske rytterne man må følge, men også et lag med norske interesser. Kan bli en artig sesong å følge.

Mer Norge

Ikke bare kommer det stadig nye meldinger om norske ryttere som har tatt steget oppover i systemet og blitt proffer for utenlandske lag. Men i vinter kom altså også meldingen om at det vil bli en norsk firmalogo å finne på et av de største World Tour lagene. Og som om ikke det er nok så er det et lag i Norge nå som er stadig nærmere å bli det første norske profflaget. Dette kan bli virkelig gøy i de neste årene.

Og sist men ikke minst – de største rittene i Norge får stadig bedre oppslutning fra de store lagene om at de kommer og ønsker å delta med lag. Så lagt snakker vi om elleve World Tour lag som allerede er bekreftet til å komme å sykle Tour of Norway i mai. Og det er bekreftet åtte prokontinental lag også i tillegg til de norske lagene som skal sykle. Årets ritt tegner til å bli det største så langt i historien.

Sponsing

Det er det norske IT firmaet Visma er det norske firmaet som har inngått kontrakt om sponsing i samarbeid med det nederlandske laget jumbo. Dette laget vil i 2019 sesongen hete Team Jumbo-Visma. Men laget har hatt flere navn i sin karriere. Det var først kjent som Rabobank. Det er en stor bank i Nederland som i mange år sponset laget helt ut alene. Før dette har vel laget utspring fra et lag som het Kwantum tilbake på 1980 tallet. Men altså nå skal det norske navnet være med å pryde draktene deres i flere år fremover.

Sponsing

Ritt i Norge

Flere ritt i Norge har meget godt rykte blant syklistene. Men det aller største og beste rittet er sannsynligvis Tour of Norway. Og i år har de slått sammen tidligere Tour des fjords og Tour of Norway til et eneste stort og fantastisk ritt over seks etapper. Med etapper både på øst, sør og Vestlandet. Og dette seksdagers rittet kommer rett etter et nytt ritt på Vestlandet som i år heter Hammer Stavanger. Dette rittet mener jeg er et resultat av at Tdf og ToN har slått seg sammen.

Og ut i fra responsen som har kommer så langt så ser det ut til å bli et meget bra stort ritt i 2019. Snakk om utrolig utstillingsvindu for unge lovende norske ryttere på hjemmebane! Gleder meg utrolig mye allerede og flere av de største norske sykkelprofilene har også meldt sin ankomst til rittet i år!