Mye stor sport

Kvartfinalene i fotball VM er ferdigspilte, og Tour De France har kommet seg gjennom de to første etappene når jeg sitter og skriver denne artikkelen. Østerrike rundt pågår også i disse dager og også der er det gode norske resultater. Giro D ‘Italia for damer er også i full gang, men her finner jeg ingen norske damer som deltar. Men det er altså veldig mye sport som skjer. I tillegg til alle disse store arrangementene så er det jo alltid også fart i nasjonal fotball og sikkert mye annet som jeg ikke har rukket over i helgen.

Fotball VM

Når jeg skriver denne artikkelen er det noen dager pause før det braker løs med semi finalene. Det nærmer seg svaret på hvem som blir årets verdensmester i fotball. Flere av de virkelig store favorittene er ute, men det er et par igjen. Første skal Frankrike bryne seg på naboen Belgia. Og deretter skal England kjempe mot Kroatia. Alle disse fire lagene kan vinne. Men det er selvfølgelig noen som er større favoritt enn de andre.

Fotball VM

Bråsjekket en av bookmakerne og det var som jeg mistenkte. Frankrike og England er favoritter til å nå finalen, mens Belgia og Kroatia er nedprioritert. Belgia gjør det bedre enn Kroatia, men min mening er at Kroatia har et godt lag og kan godt overraske. Frankrike er den største favoritten om vi ser kun på oddsene nå, men England, Belgia og Kroatia i nevnte rekkefølge. Men det er enda en uke igjen fra jeg sitter her og skriver til verdensmesteren er kåret. Og da er de regjerende mestere i de neste fire årene.

Sykkel

Jeg er veldig glad i å følge med litt i syklingen som skjer, og nå i helgen og i dagene fremover er det mye stor sykkelsport på gang. Tour de France, Giro Rosa 2018 og Tour of Austria. Årets TdF fikk med tre norske ryttere. Jeg hadde håpet det skulle bli noen flere, men slik er livet. Men la oss håpe at disse tre vil markere seg stort og kanskje vinne en eller flere etapper. Så langt har Aleksander Kristoff allerede markert seg, men dessverre ikke helt til topps. Han har vært like bak seieren i begge de to første etappene. Fjerde og femteplass på etappene, og han ligger bra an i kampen om den grønne poengtrøyen. Her kan det skje mye – rittet har ikke mer enn startet og det er enda 19 etapper som skal sykles. Tour of Austria er også et bra stort ritt, men selvfølgelig litt lavere rangert enn TdF siden det går samtidig. Men vi har en norsk rytter som har gjort det bra de to første etappene også her.    Odd Christian Eiking som sykler for Wanty – Groupe Gobert har vært med helt i toppsjiktet de to første dagene av rittet. En femteplass og en fjerdeplass har gitt ham syvendeplass i sammendraget etter to dager av dette ti dagers rittet. Giro Rosa 2018 pågår også og er damenes Giro D’ Italia. Her har jeg dessverre ikke funnet noen norske deltakere på listene over de tre første etappene.