Mer om sykkelsporten

Som sikkert alle som har lest her en eller annen gang har forstått så er sykkelsporten en stor interesse for min del. Jeg følger med så mye jeg kan både ved å lese om ting og å se så mye sykkel jeg kan og rekker. Men det svinger selvfølgelig opp og ned hvor mye man har tid til. Det er jo noe ved siden av sykkelsporten som heter «the real life» også. Kanskje heldigvis noen ganger og kanskje dessverre noen ganger.

Mye bra norsk

Noen proffer leverer nesten alltid og vil være i rampelyset så snart de presterer. Men for Norge sin del er det nå ganske mange heltids proffer som begynner å levere og så har herlige utsikter fremover. For de av dere der ute som følger litt med på hva som skjer i denne sporten så vet dere litt om hva jeg mener.Norsk lag kan bli en virkelighet en av de første sesongene, norsk firma er allerede en stor sponsor på øverste nivå, vi får flere og flere heltids proffer hver eneste sesong og de begynner å levere bare bedre og bedre resultater flere av dem. Det er så mye bra om dagen i sykkelsporten sett med norske øyne at jeg vet knapt hvor jeg skal starte?

Jumbo Visma laget

Jumbo Visma laget

Mellomtittelen her forteller jo en del bare om for eksempel hvilket lag det norske firmaet er med som sponsor i år. Men på dette laget sykler det også en nordmann. Amund Grøndahl Jansen har ikke vunnet mange ritt selv i sin sykkel karriere som profesjonell, men han blir bare mer og mer sentral i laget. Han er nå i sin tredje sesong for laget Team Lotto NL-Jumbo som byttet navn til Team Jumbo Visma foran denne sesongen.Og laget hans blir bare bedre og bedre. De har flere seiere i år enn de har hatt på mange år. I skrivende stund har de vel passert 20 seiere i ritt på topp nivå, mens de her for et par sesonger hadde færre seiere enn de har hatt bare nå denne uken midt i Mai. Det sier litt om forbedringen av laget – og sesongen er langt fra over enda! Det er vel kun tre lag som har flere seiere enn de så langt i år.

Store ritt

I skrivende stund pågår Giro d’Italia for fullt og der er selvfølgelig Jumbo Visma laget med i høyeste grad. Men dessverre så er det ingen nordmenn som sykler denne Grand Touren i år. I Giroen har en av Grøndalh Jansen sine kapteiner markert seg meget sterkt – Primož Roglič er en av de som har mange av lagets seiere i år og ventes å fylles på med flere selvfølgelig.Senere i år kommer jo både Tour de France og Vuelta D’Espana. Der ventes det at flere norske ryttere skal være med. Og en liten historisk sak KAN skje i TdF – at tre norske ryttere skal sykle på samme lag. Kommer mer tilbake til det senere dersom det skjer.Og det skjer mye med andre ryttere også så jeg kommer garantert med flere oppdateringer utover sommeren!