Litt sykkel oppdatering

Sykkel sesongen 2019 er for lengst i gang, og det begynner å nærme seg drastisk de store rittene for sesongen.

Som alltid er det jo de store Monument rittene på vårparten, tre stykker av disse tre ukers rittene og til slutt Verdensmesterskapet sist på sesongen. Våre norske proffer har noen få meget gode resultater så langt denne sesongen, men de helt store resultatene lar vente på seg. Det er flere årsaker til dette, men en av de største årsakene er vel at en av de aller største norske proffene har blitt noe degradert i sitt lag i år.

Mange proffer

Selv om vi har ganske mange proffer på de de to øverste nivåene i syklingens verden nå, så er det en del av disse gutta som er litt «læregutter» enda. De er gode syklister selvfølgelig, men de mangler erfaringen fra å sykle med de beste i verden. Totalt er det vel 14 proffsyklister fra Norge pr i dag, men det kommer stadig nye navn til. Og det er tre kontinental lag som har meget god kvalitet. Og jeg skal heller ikke glemme de norske damene. De er vel også tre proffer og de proffe laget Team Hitec Products UCKs. Jeg har ikke oversikten over hvor mange ryttere som er norske på de ulike lagene, men totalt er det jo fort snakk om over 50 ryttere totalt sett. Slett ikke galt for en så liten nasjon som Norge tross alt er.

Gledelig nyhet

Det kommer jo stadig nye ryttere til ulike lag. Og nye lag kommer og gamle lag forsvinner. En sak denne våren har jo vært om det engelske laget Team Sky skulle klare å finne seg en ny hovedsponsor eller om de skulle legge opp etter denne sesongen. Men nå midt i mars kom altså nyheten om at de hadde funnet en ny hovedsponsor. Og allerede fra 1. mai nå i 2019 bytter de navn til Team IENOS. Det er selskapet til den engelske rikingen Jim Ratcliffe. Jeg kjenner ikke denne mannen og kan dessverre ikke si mer om ham på strak arm. Men det er jo positivt at et så stort og godt lag får fortsette sitt arbeid videre. De har også  norske Kristoffer Halvorsen på laget.

Gledelig nyhet

Av andre nyheter så har det nå i mars måned også kommet melding om at to nye norske ryttere har signert agent avtale som igjen er første skritt mot proff kontrakt. De det er snakk om er UNO-X rytterne Andreas Leknessund og Erik Nordsæter Resell. De kan dermed begge være de to neste norske proff syklistene. Men, dersom UNO-X oppgraderer laget sitt fra neste sesong så haster det ikke like mye for dem å komme seg videre ut i verden. Dette er det kun tiden som vil vise hva som skjer. Agenten de to har signert en avtale med er den italienske tidligere rytteren Manuel Quinziato, som har syklet både for Lampre, Liquigas og BMC. Og det var en av våre norske tidligere topp syklister som stod for «sammensveisingen» mellom denne agenten og disse to rytterne – Kurt Asle Arvesen. Han trenger vel ingen nærmere presentasjon dersom du har fulgt med sykkelsporten noen år!