Fra trehjuling til trehjuling del 2

I forrige innlegg begynte å beskrive flere forskjellige sykler du kan komme innom i løpet av livet. Helt fra du satt på den lille røde trehjuls sykkelen og videre opp gjennom ungdommen. Jeg ble ikke ferdig så jeg er nødt til å begi meg inn her med del 2 av den samme formen for artikkel. Her kommer fortsettelsen.

Voksen ungdom

Oppover i årene mens du er tenåring så når man jo fullvoksen kropp (i hvert fall i høyde) og man finner vel ut av hva man vil og så videre med for eksempel sykling her i livet.

En helt normal herresykkel kan også benyttes av voksne ungdommer. Mange gir og et enkelt bagasjebrett bak til å feste en liten bag eller veske eller pose.

Men det kan jo også være at man er mye mer aktiv syklist, og da er det viktig med riktig utstyr igjen. En god trenings sykkel kan være noe som denne på neste bilde.

Igjen blir valget om det skal være en sykkel for å holde seg i form og kunne sykle kanskje litt lengre turer, eller skal sykkelen være til trening mot sykkel sporten og du vil prøve deg som syklist. Verden stopper ikke med store utvalg her heller og det regelrett myldrer av muligheter. Hvordan ønsker du å sykle? Sporten sykling består jo av en hel masse muligheter. Men det kommer jo noe an på hvor du bor i landet og hva du selv trives med. Jeg setter opp et bilde av en profesjonell landeveis sykkel.

Voksen

I helt voksen alder når man er vel etablert og kanskje både kone og barn også. Da kan sykkelbehovet endre seg. Det kan jo hende du kan benytte en type sykkel som på forrige bilde i mange år fremover, men det kan også hende at du må investere i en litt kraftigere utgave. Hmmm det kan jo skje flere enn mag at det legger seg på noen kilo både her og der – veldig ofte noen flere enn man ønsker seg og da må sykkelen benyttes heftigere!

Kanskje en fordel og gå tilbake til den litt heftigere terrengsykkelen. Den er både kraftigere i det aller meste i forhold til en landeveis sykkel.

Mange muligheter

Men før man kommer opp i så voksen alder at det har «snudd» igjen så er det mange sykler å velge mellom. Jeg har bare tatt fra det som ligger på en linje oppover. Sporten sykling har også mange varianter og sykler til hvert sitt bruk innen de variantene. Jeg nevnte så vidt Bmx, men man har mange flere varianter enn det. Både innendørs og utendørs og for ikke å snakke om i terreng med sykkelcross og utforbakke med sykkel. Her er det mange gale som utfordrer alt de klarer å utfordre også på sykkel.

Aldrende voksen

Så etter at alle utfordringene opp gjennom livet er passert, da kommer jeg til mitt poeng med min tittel – da er nemlig den rette sykkelen for deg og meg igjen en trehjuls sykkel, Nettopp det samme som vi begynte å sykle på, men i voksen form denne gangen.

Mange varianter jeg ikke har vært innom på denne lille litt humoristiske oppsamlingen på to artikler. Håper du er enig med meg. Ha en fin dag på sykkelen!