Fotball både her og der

Har du din favoritt til å vinne årets serie i Engelsk fotball. Det er det vel ganske mange som har. Liverpool, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Manchester City og så videre. Alle kan vinne, og det blir som alltid spennende å se utover hvordan årets serie vil fortone seg. Denne helgen er det runde to som spilles og det har allerede skjedd overraskelser. Lag vi er vant til å se på toppen er komme meget dårlig i gang, mens uventede lag er med i toppen. Tegner allerede nå til mye spenning utover høsten og vinteren.

Arsenal

Jeg har ikke satt meg inn i alle nye spillere her og der og hvem som har byttet lag og er oppkjøpt og hele dette kaoset som skjer et par ganger hvert eneste år. Men jeg fikk jo med meg tidligere at Arsenals store stjernetrener ga seg hos «The Gunners» etter mange år som dere trener. Og nå har de startet årets sesong med to tap! Og det kan vel sies at er uvant kost for dem. Ingen krise enda selvfølgelig, men allerede nå skrives det store overskrifter om savnet av Arsène Wenger.

Det er ikke så mange årene de har vunnet Primere League, men de har alltid vært med helt i toppen. Fjorårets sesong var den svakeste plass messig på over tretti år og de endte på sjette plass! Det sier vel litt om laget bare den opplysningen.

Chelsea

Som vanlig er Chelsea også i år med i toppen fra start av sesongen. Faktisk ligger de øverst etter to spilte kamper, men det er tre lag på lik poengsum. Kun målforskjellen skiller dem. De to andre lagene helt i toppen så tidlig i sesongen er Tottenham og Bournemouth. Alle tre lagene har vunnet sine første to kamper. Men sesongen bør vel få litt mer tid på seg før man begynner å antyde ting. Men det er selvfølgelig en pekepinn allerede i starten om hva som kan skje utover. Spennende blir det å følge med både disse tre som ligger i toppen og alle de andre som jakter bak dem i hvert fall.

Norge

Her på hjemlige trakter er jo serien passert halvspilt, og det er full kamp helt i toppen. Ingenting er avgjort her enda. To lag kjemper med bare ett poengs mellomrom. Det er Brann og Rosenborg. Synes det er veldig hyggelig at bergenserne endelig er med og kjemper helt i toppen i norsk fotball igjen. Det er vel nå over ti år siden de sist vant et eller annet i norsk fotball. Siste seriemesterskap kom vel i 2007 og siste cup mesterskap tre år før det igjen. Skikkelig gøy synes jeg det hadde vært om de hadde klart å vinne serien i år. Men det er enda langt dit og det er fortsatt mange lag som kan vinne i teorien. La oss følge med utover høsten og se hva som skjer. Brann, Rosenborg, Haugesund, Molde og Sarpsborg 08 er de fem beste lagene før helgens runde som er sesongens runde 19.